Årets gang i Egedal Kommune

2013 har været et begivenhedsrigt år. Dette gør sig også gældende i Egedal Kommune. I 2013 er der bl.a. taget det første spadestik til det nye rådhus og sundhedscenter, der har været besøg af Bulgariens præsident og meget andet. På nedenstående tidslinje kan læses nogle af de vigtigste historier fra årets løb i Egedal Kommune.

Måned for måned

 • Nyt moderne plejecenter i Egedal By
  Nyt moderne plejecenter i Egedal By

  Politikerne i Egedal Kommune har besluttet at opføre 1. etape af et nyt moderne plejecenter i Egedal By med plads til foreløbigt 39 borgere. Plejecenter Egeparken bliver tre etager højt og kobles direkte sammen med det nye sundhedscenter.

 • Solen sætter strøm til Egedals skoler
  Solen sætter strøm til Egedals skoler

  Egedal Kommune får snart leveret ren solenergi fra 6.000 kvadratmeter solceller. Den 30. januar monterer borgmester Willy Eliasen det første panel af solceller på taget af den første skole, som vil få halvdelen af sin strøm fra solen.

 • Borgerne er vilde med at sortere affald
  Borgerne er vilde med at sortere affald

  92 procent. Så mange borgere i Egedal Kommune sorterer deres affald. Og tre ud af fire er ’godt tilfredse’ med kommunens serviceniveau på dagrenovationsområdet. Det viser en stor brugerundersøgelse, som nu skal bane vejen for kommunens nye affaldsplan.

 • Nyt betalingskort giver tid til mere leg
  Nyt betalingskort giver tid til mere leg

  Samtlige børn i Egedal Kommunes fritids- og ungdomsklubber får et helt nyt betalingskort, der gør det nemt at betale for alt i klubberne. Kortet frigiver en masse tid til både børn, forældre og pædagoger, men har næsten ikke kostet kommunen noget at udvikle.

 • Stor tysk entreprenør-familie flytter til Egedal
  Stor tysk entreprenør-familie flytter til Egedal

  En stor tysk-dansk familie flytter til byudviklingsområdet Egedal By. Familien hedder Züblin og slår sig ned med 35 medbragte pavilloner og containere for at forberede byggeriet af det nye rådhus og sundhedscenter.

 • Ny it-løsning gør Egedal mere effektiv
  Ny it-løsning gør Egedal mere effektiv

  Egedal Kommune har efter nytår indført et nyt it-system til økonomi, løn og personalestyring, der både giver bedre internt overblik i organisationen og mere effektiv borgerservice.

 • Ny direktør i Egedal med tværfaglig styrke
  Ny direktør i Egedal med tværfaglig styrke

  Egedal Kommune får en ny direktør, der skal være med til at styrke det strategiske og tværfaglige arbejde. Målet er nye løsninger, som kan give bedre og mere sammenhængende service til borgerne. Navnet er Ulla Gramstrup.

 • Ny plan for godt drikkevand i Egedal
  Ny plan for godt drikkevand i Egedal

  Politikerne i Egedal Kommune har sendt en ny vandforsyningsplan i høring, der sikrer rent drikkevand til alle.

 • Første spadestik til det nye rådhusbyggeri
  Første spadestik til det nye rådhusbyggeri

  Borgmester Willy Eliasen tager 11. marts det første spadestik til Danmarks første kombinerede rådhus og sundhedscenter.

 • Borgerne er glade for borgerrådgiveren
  Borgerne er glade for borgerrådgiveren

  Borgerrådgiveren i Egedal Kommune er populær – både hos de borgere, der får hurtig hjælp, men også internt i organisationen, hvor borgernes klager kan bruges til at forbedre sagsbehandlingen.

 • Nyt bibliotek i Stenløse skal hæve niveauet
  Nyt bibliotek i Stenløse skal hæve niveauet

  En stor brugerundersøgelse viser, at tilfredsheden med bibliotekerne i Egedal er høj, men alligevel et stykke under landsgennemsnittet. Det trækker væsentligt ned, at der mangler et bibliotek i Stenløse. Og det skal vi have tilbage til byen, mener kulturudvalgsformanden.

 • Egedalborgere tjener 4,6 mio. på genbrug
  Egedalborgere tjener 4,6 mio. på genbrug

  Der er penge i affald og for Egedal Kommunes vedkommende er der i 2012 kommet 4,6 millioner kroner ud af alt det pap, papir, og jern som borgerne har leveret til genbrugspladser, papircontainere og andre opsamlingssteder.

 • Bulgariens præsident vil se på lavenergi i Egedal
  Bulgariens præsident vil se på lavenergi i Egedal

  Bulgariens præsident Rosen Plevneliev besøger Danmarks største lavenergibydel – Stenløse Syd i Egedal – for at se, hvordan en familie udnytter energien optimalt i deres hus. Samme dag besøger den flamske viceminister-præsident Egedal for at høre om kommunesammenlægning og borgerservice.

 • Dæmning i Egedal skal bremse oversvømmelser
  Dæmning i Egedal skal bremse oversvømmelser

  Egedal Kommune og Egedal Forsyning vil i fællesskab opføre en dæmning, der kan tilbageholde op mod 20.000 kubikmeter vand. Formålet er at mindske risikoen for oversvømmelser i Stenløse. Løsningen er finansieret af Egedal Forsyning og er langt billigere end traditionelle regnvandsbassiner.

 • Græsset skal være smukkere i Egedal
  Græsset skal være smukkere i Egedal

  Borgerne skal have langt større indflydelse på, hvordan Egedal Kommune vælger at slå græs, feje gader eller rydde sne på de offentlige steder. Projektet hedder ’Ny drift – et smukkere Egedal’ og lægger op til at prioritere smartere og mere effektive løsninger i samarbejde med private leverandører.

 • Svenske Slaget udkæmpes igen i Smørum
  Svenske Slaget udkæmpes igen i Smørum

  Egedal Kommune gentager sidste års publikumssucces og fejrer ’Svenske Slaget i Smørum’, hvor modige bønder i 1659 nedkæmpede en gruppe brutale svenske lejesoldater. I år er renæssancefestivalen blandt andet udvidet med fægteskole og et kæmpe dagslysfyrværkeri.

 • Hvordan skal vores folkeskole i Egedal være?
  Hvordan skal vores folkeskole i Egedal være?

  Politikerne i Egedal inviterer til fire borgermøder for at finde ud af, hvordan fremtidens folkeskole skal være. Der bliver tale om et ’fremtidsværksted’ med idéudvikling og inspiration, der skal skabe ’Visioner for vores folkeskole i Egedal’.

 • Første spadestik til cykelrute 97
  Første spadestik til cykelrute 97

  Nu begynder arbejdet med at anlægge cykelsuperstien - rute 97 - fra Frederikssund gennem Egedal, Ballerup og Herlev - og videre til København. Den 26. juni tager fire borgmestre det første spadestik.

 • Hullerne i vejene repareres
  Hullerne i vejene repareres

  En hård vinter og flere år på lavbudget har givet for mange huller i vejene i Egedal Kommune. Nu vil udvalgsformanden og borgmesteren have løst problemet i en fart med en ekstra bevilling.

 • Tre kommuner skaber unikt IT-fællesskab
  Tre kommuner skaber unikt IT-fællesskab

  Mere smart, effektiv og driftsikker IT. Det er målet for et helt nyt fællesskab mellem Ballerup, Egedal og Furesø kommuner, der samler kompetencerne om IT-driften i et nyskabende selskab med hovedsæde i Farum.

 • Egedal bliver mere effektiv for 41 millioner
  Egedal bliver mere effektiv for 41 millioner

  Politikerne i Egedal Kommune har besluttet at være på forkant med fremtidige krav om nedskæringer i kommunerne. Det sker ved at gennemføre effektiviseringer de næste fire år for i alt 41 millioner kroner, der sikrer borgerne samme service – men for færre penge.

 • Hurtige byggetilladelser i Egedal Kommune
  Hurtige byggetilladelser i Egedal Kommune

  Det er en myte, at byggetilladelser tager lang tid i Egedal. Sagsbehandlingstiden har været opgjort forkert og med de rigtige tal er Egedal nu blandt de hurtigste kommuner.

 • Skolernes pedeller bliver de nye ’håndværkere’
  Skolernes pedeller bliver de nye ’håndværkere’

  Som en del af Egedals nye ejendomsstrategi er skolepedellerne blevet samlet i ét teknisk serviceteam, der skal vedligeholde alle kommunes bygninger. Ressourcerne bliver bedre udnyttet, men omstillingsprocessen har vist sig at være udfordrende.

 • Egedal satser på grøn fjernvarme
  Egedal satser på grøn fjernvarme

  Egedal Kommune bygger to nye fjernvarmeanlæg i Stenløse Syd og Maglevad – drevet af biomasse og solenergi. De nye anlæg er en del af en strategi, der skal gøre varmeforsyningen mere bæredygtig.

 • Mere økologi til børn i Egedal
  Mere økologi til børn i Egedal

  Egedal Kommunes Madservice indfører mere økologi i maden til daginstitutionerne. Når børnene sætter gaflen i salaten efter nytår 2015 vil agurk og tomat højst sandsynligt være økologisk. Målet er, at mellem 30 og 60 procent af børnemaden i 2015 vil bestå af økologiske råvarer.

 • Dayz opgiver feriecenterplaner i Egedal
  Dayz opgiver feriecenterplaner i Egedal

  Feriecenterkoncernen Dayz Resorts opgiver at etablere et stort feriecenter i Egedal Kommune. Borgmester Willy Eliasen kalder beslutningen for ’ualmindelig ærgerlig’.

 • Flertal godkender ny skolestruktur i Egedal
  Flertal godkender ny skolestruktur i Egedal

  Et politisk flertal har vedtaget at indføre en ny skolestruktur i Egedal fra næste sommer med fire store skoledistrikter. Hvert skoledistrikt får betydelig selvstyre, siger skoleudvalgsformand Karsten Søndergaard, der nu glæder sig til at drøfte ’indholdet’ i strukturen.

 • Egedal vil beskytte drikkevandsboringer
  Egedal vil beskytte drikkevandsboringer

  Som den første kommune på Sjælland udpeger Egedal Kommune sprøjtefri zoner omkring almene drikkevandsboringer. Egedals vand drikkes i både Egedal og København.

 • Brudepar strømmer til rådhuset på datoen 7.9.13
  Brudepar strømmer til rådhuset på datoen 7.9.13

  Det er skik, at sige "7-9-13" og banke under bordet, når man siger noget overmodigt. Lørdag den 7.9.13 strømmer giftelystne til rådhuset for at blive viet.

 • Vejbelysningen i Egedal bliver grønnere
  Vejbelysningen i Egedal bliver grønnere

  Egedal køber 11.000 DONG-ejede gadelamper, som lyser kommunen op om natten. Det vil spare to mio. om året, der skal bruges til billigere og grønnere lys.

 • Budgetaftale i Egedal med plads til udvidelser
  Budgetaftale i Egedal med plads til udvidelser

  Samtlige partier i Egedal har indgået en budgetaftale for de næste fire år, der fastholder de seneste års stramme økonomiske politik med fokus på effektiviseringer. Men der er også blevet råd til investeringer i ekstra nattevagt til demente og bedre svømmebade, veje og bygninger.

 • Dobbelt ministerbesøg om fremtidens skole
  Dobbelt ministerbesøg om fremtidens skole

  Christine Antorini besøger Egedal to gange på få døgn. Første gang er på et møde, hvor den nye vision for folkeskolen i Egedal bliver præsenteret. Anden gang skal undervisningsministeren se, hvordan børnene arbejder med tablets og læringsstrategier.

 • Ny bydel, kulturmiljøer og sjove stier
  Ny bydel, kulturmiljøer og sjove stier

  Forslag til Kommuneplan 2013-2025 er helt igennem digital og byder blandt andet på et nyt byudviklingsområde vest for Smørumnedre, 7 særlige kulturmiljøer og et net af nye stiruter.

 • Idrætscenter i Egedal får nøgle til bedre miljø
  Idrætscenter i Egedal får nøgle til bedre miljø

  Smørum Kultur- og Idrætscenter i Egedal er blevet tildelt det internationale Green Key-miljømærke for at leve op til en række stramme miljøkrav.

 • Egedal: Vi holder øje med indkøbsfirma
  Egedal: Vi holder øje med indkøbsfirma

  Egedal Kommune er hele tiden i dialog med Multi Indkøb for at sikre, at indkøbsfirmaets varer til ældre og handicappede bliver leveret som aftalt og til en konkurrencedygtig pris. Fra 1. januar får borgerne flere valgmuligheder.

 • Diskoteksfester for unge giver ikke problemer
  Diskoteksfester for unge giver ikke problemer

  Egedal Kommune mener ikke, at de lokale teenagere og gymnasieelevers fester på Diskotek X i Stenløse giver problemer. Vi kan ikke bebrejde diskoteket noget. Det er mest unge udefra, der skaber uro, siger borgmester Willy Eliasen.

 • Unge i Egedal går til ’brandvæsen’
  Unge i Egedal går til ’brandvæsen’

  Det er almindeligt at gå til havkajak, billedkunst og motocross, men nu går unge i Egedal Kommune også til ’Brandvæsen’. Formålet er at skabe et fællesskab af ansvarsbevidste unge.

 • Valget: Alle partier i Egedal med i konstitueringsaftale
  Valget: Alle partier i Egedal med i konstitueringsaftale

  Det er endnu engang lykkedes at samle alle syv partier i Egedal om en konstitueringsaftale, der giver politisk indflydelse og ansvar til alle

 • Oversvømmelser ved Værebro Å
  Oversvømmelser ved Værebro Å

  Den hårde vind presser vandet tilbage fra Roskilde Fjord og oversvømmer Værebro Å. Beredskabet uddeler sandsække og forbereder et evakueringscenter.

 • Forlig i sag om opgivet feriecenterprojekt
  Forlig i sag om opgivet feriecenterprojekt

  Egedal Kommune undgår en lang og dyr retssag om de 10 millioner kroner, som Dayz Resorts krævede tilbagebetalt efter at have opgivet feriecenterprojektet ved Kildedal. Sagen er endt med et forlig.

 • Elektronisk ble kan give ældre bedre livskvalitet
  Elektronisk ble kan give ældre bedre livskvalitet

  Flere plejekrævende ældre i Egedal oplever en bedre livskvalitet efter test af en elektronisk ’måleble’, der registrerer præcist hvornår der brug for bleskift eller hjælp til toiletbesøg. Nu vil Egedal Kommune til at benytte elektroniske bleer som en fast velfærdsteknologisk løsning.