149 borgere kan mødes i vores nye rådhus

I efteråret 2014 står Egedals nye rådhus og sundhedscenter til klar.

Der bliver der tale om et usædvanligt smukt og sammenhængende byggeri, hvor den høje grad af bæredygtighed blandt andet betyder, at sundhedscenteret får en hel rådhushave på taget, der skal reducere CO2-udslippet og genanvende regnvandet.

Prisen er 330 millioner kroner, men til gengæld sparer vi så mange udgifter til transport, energi og personale, at det finansierer det hele over 25 år.

I det nye rådhus bliver du budt velkommen i et næsten 1.000 kvadratmeter stort borgertorv, der ligger midt i et lyst atrium med amfiteatertrappe op til det åbne kontormiljø, hvor 460 medarbejdere dagligt vil have deres arbejdsplads.

Borgertorvet bliver på mange måder det naturlige mødested for dig, hvad enten du skal til genoptræning i Sundhedscenteret eller have fornyet dit pas.
Men huset vil også kunne tilbyde mere end rådhusfunktionen.

Rådhuset er borgernes hus
Huset er tænkt som et hus for alle, når du og din forening, klub eller bestyrelse har behov for at mødes sidst på eftermiddagen eller senere om aftenen for at tilrettelægge fodboldtræningen eller løse udfordringerne i landsbyen.

Det betyder, at op til 17 mindre mødelokaler på 1. sal bliver stillet til rådighed for alle borgere - og at byrådssalen og det tilhørende fleksible møderum ikke kun bliver forbeholdt byrådet og de politiske udvalg.

I byrådssalen bliver der højt til loftet og plads til at eksempelvis 96 borgere kan mødes til en workshop eller 149 kan opleve et foredrag eller et standup-show.
Amfiteatertrappen kan fungere som et auditorium, hvor der er trin nok til at flere klasser eller aftenskolehold kan slå sig ned.
Og skal det være ekstra stort, kan alle dørene til byrådssalen åbnes op – og så er der mulighed for at op til 300 kan samles i weekenden til en jazzkoncert.

Mulighederne er mange for at bruge det nye ’forsamlingshus’. Vi glæder os til at byde dig velkommen.